С какви символи запомнихме 2022 г.? Точно като развлекателните продукти и

...
С какви символи запомнихме 2022 г.? Точно като развлекателните продукти и
Коментари Харесай

Какви символи ни остави 2022: От тениската на Зеленски до мивката на Мъск

С какви знаци запомнихме 2022 година? Точно като развлекателните артикули и трендовете в обществените мрежи, предметите описват истории за време и място, написа Fast Company, представено от profit.bg. Изданието поглежда към миналите 12 месеца през призмата на най-забележителните (за положително или лошо) физически знаци на 2022 г. 

Маслено зелената тениска на Зеленски 
-->
Въпреки нормалния звук към висшата мода, най-забележителната фешън поръчка на годината остава тениската на украинския президент Володимир Зеленски.

Оставайки  l Киев, когато мнозина имаха вяра, че нашествието на Русия бързо ще смъкна държавното управление му, някогашният артист продължи да поддържа връзка с украинците, облечен в напълно елементарна „ униформа “.

Модният критик на New York Times Ванеса Фридман го назова „ знак на силата и патриотизма на украинския народ, набор от полезности и цели, опаковани във форма, която всеки познава “. 

Time разгласи Зеленски и духът на Украйна за Личност на годината. Tой въодушеви украинците и завоюва международно самопризнание за куража, проявен при съпротивата против унищожителната съветска инвазия, показва Time.

Мивката на Илон Мъск 

В края на октомври Илон Мъск съобщи, че към този момент е притежател на Twitter, влизайки в офисите на компанията в Сан Франциско с мивка в ръце.

Имаше редица тълкувания на метафоричния му туит, с който даде да се разбере, че завладява компанията, само че към днешна дата най-хубавият коментар принадлежи на Джеймс Кордън, който допусна, че Мъск преди малко е хвърлил 44 милиарда $ „ в канализацията “.

Празните листи А4, размахвани от протестиращите в Китай 



Ако съюзът Мъск/Twitter наподобява емблематичен за време, дефинирано от прекалено много думи, казващи прекомерно малко, едно от най-запомнящите се, въпреки и на пръв взор безобидни физически неща на годината, беше празният лист хартия. Този необикновен знак на митинг се оказа необикновено ефикасен, когато се размахваше всеобщо от китайците, които желаеха да изпратят известие до държавното управление по отношение на неговите строги и ограничаващи политики против разпространяването на COVID-19.

„ Белият лист съставлява всичко, което желаеме да кажем, само че не можем да го кажем “, изясни протестиращ в Пекин пред Reuters. Тактиката с белите листи безмълвно акцентира, че режимът кара личните си жители да млъкнат. Всъщност, държавното управление неотложно блокира онлайн търсенията за „ празен лист хартия “. Но в границите на седмици отстрани и коронавирус рестриктивните мерки.

Аксесоарите на Balenciaga

Луксозната марка Balenciaga прекъсна връзките си с Кание Уест през октомври след антисемитските мнения, поради които го изоставиха още доста компании. Седмици по-късно марката пусна реклами, в които дребни деца бяха заобиколени от оповестени за скандални аксесоари, измежду които чанта във формата на плюшено мече в рабски одежди. Бурните реакции в обществените медии и отвън тях накараха Balenciaga неведнъж да се извини. Брандът откри, че също рискува да бъде пренебрегнат от скъпи сътрудници - в това число, по подигравка на ориста, Ким Кардашиян. 

Шоколадово тако 

Някои артикули стават свръх известни в несъответствуващия миг - по-специално след оповестяването, че ги стопират от продажба. Преди година сладоледеното изделие Choco Taco изглеждаше просто следващото лакомство във фризерите на супермаркетите, предизвиквайки най-малък интерес. Тогава Klondike, поделение на Unilever, разгласи, че стопира производството му. Резултатът беше внимание, на каквото сладоледеното тако в никакъв случай не се е радвало.

Сред онлайн воплите съоснователят на Reddit Алексис Оханян предложи да купи и избави марката, а други инфлуенсъри пуснаха некролози и други послания, свързани със сладоледа. В последна сметка Klondike съобщи (без необикновен ентусиазъм), че лакомството може да се върне през „ идващите години “. 

Куфията на Катар 2022 

Световното състезание в Катар се оказа несъмнено трогателен шампионат, който обаче беше съпроводен от обширни репортажи за хипотетични подкупи, нечовешко отношение към служащи мигранти и закони против ЛГБТИ. Чувствата по отношение на символичния обект на надпреварата - куфията - бяха по-топли, най-малкото, тъй като по нищо не напомняха на различен алегоричен предмет от международно състезание - вувузелите.

Традиционната бяла мъжка забрадка за глава, която е захваната с пръстен за главата и се спуска до земята, се оферираше в цветовете на тимовете на 32-те участващи народи. 

Мега яхтата на Джеф Безос 

В средата на годината управляващите на Ротердам взеха решение да демонтират  историческия мост Конингсхавен, с цел да мине под него голямата яхта на Джеф Безос на стойност 500 млн. $. 

Гражданите се проведоха и след редица митинги яхтата на милиардера беше безшумно и по мрачно превозена до по-безопасно място. 

Кристалната флейта на Джеймс Мадисън

Докато еволюцията на известната музика продължава да се дефинира от технологиите, най-запомнящият се звуков миг за годината пристигна от Библиотеката на Конгреса в Съединени американски щати. Става дума за кристална (и затова извънредно крехка) флейта от 1813 година, направена от френски занаятчия за Джеймс Мадисън. С нея онлайн свири флейтистката Lizzo пред претъпкана зала в Capital One Arena във Вашингтон. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР